Sign Up! Login: Password: New User? Forgot? Support
Top Mods!
Wowhead Search
by sonofsamedi
Digital Clock
by Wolfar15
Admin Forums
Welcome to the GuildPortal Help Community! These forums are for admin-to-admin help.
Available Forums
Forums : Pimp My Site! > Blank lines that shouldn't be there
Thoral_OoH (New Admin) 5/7/2008 3:44 AM EST : Blank lines that shouldn't be there
Thoral_OoH
Posts: 1426
Zomgawsh Poster

I'm using GuildPortal pretty much as it comes.  The editor to put details into a calendar event has recently changed to allow full-screen mode (yay!).

However, I now get blank lines showing up on my event that don't show up when I am editing the text.  When I inserted a table with 25 rows, it shows up as 100 blank lines followed by my table.  When I select a few of the blank lines, it also selects a few rows from my table, so I know that the blank lines are linked with cells in my table.

Heres a copy of the HTML with 23 of my 25 lines trimmed out.  The blank lines show up between the "Level Required" line and the table.  Thanks for any advice you can offer.

I tried viewing it with both IE and Firefox and get the same results.

<span style="font-family: courier new">Invite Time:     9:00pm EDT<br />
Formation Time:  9:15pm EDT<br />
Zone-In Time:    9:30pm EDT<br />
Level Required:  80 (78-79 on standby)<br />
<br />
<table bgcolor="#ffffff" border="1">
    <tbody>
        <tr>
            <th>ROLE</th>
            <th>PRIMARY</th>
        </tr>
        <tr>
            <td>Main Tank</td>
            <td>Halfbreed(gua)</td>
        </tr>
    </tbody>
</table>
<br />
<strong>STANDBY</strong><br />
</span>

TopBottom

anaun (New Admin) 5/7/2008 6:03 AM EST : RE: Blank lines that shouldn't be there
anaun
Posts: 441
Fingers of Fury!

Yeah, I'm having the same problem trying to embed a table in the event details. Which used to work fine.

If you examine the page source from your browser, you'll notice every table data element has an extra <br /> that is NOT inside the data element.

Most browsers seem to assume that any html that is not inside a table data element is not part of the table, and usually browsers render such html prior to rendering the table. It looks to me like that is what is going on.

However, this extra html is not visible in the editor. It only gets output when someone views the event.

I tried stripping out every blank space in the table, using the html editor, so that all of the table code was one long string. But as soon as I saved it, it put all of the pretty print back in, with spaces etc.

Please fix this.

EDIT:

Or even better, implement an easier way for event maintainers to assign signups into specific maintainer-defined roles.
TopBottom

Admins Online
There are   members online.
So-and-so has logged on!
%title%
%message%